Siirry suoraan sisältöön

Viitanen Yhtiöt Oy:n tarina

Aikojen alussa oli suo, kuokka ja Jussi. Hetkinen, korjataanpas hieman… Alussa ei siis ollut suota, eikä kuokkaa, sentään Jussi löytyi kokoonpanosta. Jussi oikealta nimeltään Juhani Viitanen, aloitti työt metsurina jo 70-luvun aikana. Viitanen yhtiöt Oy:n tarina alkaakin seuraavasti: Aikojen alussa oli mettä, saha ja Juhani. Hän toimi metsurina kymmenkunta vuotta, samalla perhettä perustaen. Juhanin taival metsurina sai uuden suunnan 1986, jolloin saha vaihtui Pika 36 häntämotoon. Homma toimi ja Pika 36 palveli auliisti Juhanin rinnalla seuraavat 20 vuotta, traktoreiden vaihtuessa vetopaikalta. Näin Viitanen Yhtiöt Oy:n siemenet kylvettiin, ja yhtiön toiminta sai vankan pohjan Juhanin periksiantamattomuudella ja kovalla työllä. 

Aikansa kutakin. Vuonna 2008, Juhani päätti jäädä taka-alalle ja luovuttaa yrityksen vetovastuun jälkipolvelleen. Neljästä vesasta nuorimmainen, Timo istui yrityksen ohjaamoon ja on siitä lähtien puikottanut yritystä eteenpäin menestykkäästi, Jarnon istuessa pelkääjän paikalla. Veljesten siskot Jonna ja Salla ovat mukana yrityksessä omistajina. Ja ei siltikään unohdeta Juhania, joka jättäytyi taka-alalle.. Hänet voi edelleen bongata yrityksen hallilta tekemässä koneremonttia. Usein jopa aamusta iltaan.

Vuodesta 2008 Viitanen Yhtiöt on toiminut osakeyhtiönä, ja sitä on kasvatettu tarkoin ja hartaasti nykyiseen muotoonsa. Toiminta on laajentunut ja metsäkoneurakointi on saanut rinnalleen maanrakennuksen, ritilärakenteiden valmistamiseen, sekä asuinrakennuksien rakentamiseen. Huolellisesti ja määrätietoisesti rakennetusta pohjasta on kehittynyt vakaa ja menestyvä yritys.